Boukje Heddema

Drijfhout kunst en Textieldesign

Shibori met kinderen.

Ik geef ook shibori kinderfeestjes in Kattendijke.

Wat is shibori; bij shibori wordt de stof gevouwen, afgebonden of vastgenaaid om bepaalde delen stof onbereikbaar te houden voor verf. Hiermee kun je eindeloos patronen varieëren, van eenvoudig tot heel erg ingewikkeld.

Wat gaan we doen? Na een korte uitleg wat shibori is zal ik samen met de kinderen een t-shirt gaan ontwerpen en verven. Jonge kinderen kunnen de wat meer eenvoudige shibori technieken doen maar ook de wat oudere kinderen kunnen goed uit de voeten met het vouwen en afbinden van het shirt.

Na het vouwen en afbinden gaan we het shirtje verven met        natuurlijke indigo. Natuurlijke indigo is een plantaardige verfstof  die veilig is voor mens en natuur. Je geverfde shirt kun je thuis gewoon in de machine wassen op 40 graden.

Het resultaat is een eigen ontworpen en geverfd t-shirt wat je       eindeloos kunt dragen.

De kosten zijn 17.50 euro per kind.  Incl alle materialen, iets lekkers en drinken.

Wil je helemaal ontzorgd worden? Ik verzorg op verzoek ook een kinder-buffetje waar de kinderen zelf kunnen kiezen wat ze willen eten. Geen frietjes en frikandellen maar meer gezond zoals gevude eitjes van onze eigen kippen, stokbrood, fruitsalade enz. Geen plastic. Wel op mooie feestelijke borden en schalen.

Ik verzorg dit kinderbufet voor 5 euro per kind.

In mijn blog "Shibori met kinderen" lees je er meer over.

/blog-and-news

Geen kinderfeestje maar wil je wel een keer een workshop volgen? Dat kan. Op 15 augustus 2018 geef ik een speciale kinderworkshop in Kattendijke, Zeeland

Verassing

Een ander kinderfeestje is nog in ontwikkelig en zal zeer waarschijnlijk in najaar 2018 starten.