Boukje Heddema

Drijfhout kunst en Textieldesign

Workshops in Kattendijke

Op een prachtige en groene locatie in een klein dorpje aan zee, in het mooie Zeeland, geeft Boukje diverse workshops. Als het even kan lekker buiten in de tuin. In de wintermaanden of met slecht weer gaan we lekker aan de slag in de studio. Hieronder kun je lezen wat het aanbod is. Zoek je iets op maat, bijvoorbeeld met een groepje vrienden of collega's, of wil je liever een workshop bij jouw thuis of bedrijf, neem dan even contact op voor de mogelijkheden.Beginnersworkshop shibori verven met natuurlijke indigo

Tijdens deze workshop leer je de beginselen van de Japanse techniek shibori.   

Shibori is een zogenaamde weerstandstechniek en doormiddel van vouwen en afbinden kun je een prachtige print ontwikkelen. Daarna gaan we de ontwerpen verven in een natuurlijk indigobad. We oefenen op 2 Amerikaanse flour sack doeken. Deze 100% katoenen doeken zijn zeer muli functioneel in de keuken te gebruiken en geven de gelegenheid om lekker met de shibori techniek te oefenen. Meer techniek of liever vanuit je gevoel? Het is allemaal mogelijk.

De workshop wordt in Kattendijke gegeven en kost 35 euro pp all in.

Ook is het mogelijk om deze workshop op locatie te geven, vanaf 4 personen met 2 doeken of vanaf 8 personen met 1 doek.                 Vraag naar de mogelijkheden.

De beginnersworkshopis gepland op zaterdag 16 februari, 13 april en 15 juni 2019 om 13.00 uur.Workshop Drijfhout verwerken.

Op het strand is prachtig drijfhout te vinden. Zelf jut ik graag naar deze schatten.                                                                                                    Ook is het erg leuk om er een mooi kunstwerk van te maken. Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met drijfhout wat ik in de loop van de jaren gevonden heb. Met draad, accuboor en touw gaan we iets prachtigs maken. Ook kunnen we met verf stukjes tekst toevoegen. Om het extra persoonlijk te maken kun je ook zelf iets meenemen wat je gejut hebt.

Deze workshop wordt 19 januari 2019 gegeven in Kattendijke. 30 euro pp all in. .Shibori vervolg

Tijdens de vervolg workshop gaan we met het thema "bring your own" aan de slag.

Neem je eigen t-shirt, blousje of rokje mee naar de workshop. Met de shibori techniek gaan we je kledingstuk helemaal restylen. We verven daarna met natuurlijke indigo. Ik zal je begeleiden naar je eigen, prachtige resultaat.

Leuk en duurzaam!

Het is noodzakeijk dat je iets meeneemt wat voor 100% uit natuurlijke materialen bestaat. Geen toevoeging van polyester en/of acryl!

Heb je de beginnersworkshop gevolgd? Of ben je handig met      handwerken, dan is deze workshop zeker een aanrader.

De workshop kost 29,50 en wordt in Kattendijke gegeven. Voor grotere kledingstukken wordt een indigo toeslag gerekend van 5 euro.  Bring your own is gepland op 18 mei 2019
Shibori met kinderen

Na een korte uitleg wat shibori is zal ik samen met de kinderen een t-shirt gaan ontwerpen en verven. Jonge kinderen kunnen de wat meer eenvoudige shibori technieken doen maar ook de wat oudere kinderen kunnen goed uit de voeten met het vouwen en afbinden van het shirt.

Na het vouwen en afbinden gaan we het shirtje verven met        natuurlijke indigo. Natuurlijke indigo is een plantaardige verfstof  die veilig is voor mens en natuur. Je geverfde shirt kun je thuis gewoon in de machine wassen op 40 graden.

Het resultaat is een eigen ontworpen en geverfd t-shirt wat je       eindeloos kunt dragen.

De kosten zijn 17.50 euro per kind.  Incl alle materialen, iets lekkers en drinken.


Ook geef ik kinderfeestjes. Zie het speciale tapblad op deze pagina /workshops/kinderfeestje