Boukje Heddema

Drijfhout kunst en Textieldesign

Workshops in Kattendijke

Op een prachtige en groene locatie in een klein dorpje aan zee, in het mooie Zeeland, geeft Boukje diverse workshops. Als het even kan lekker buiten in de tuin. In de wintermaanden of met slecht weer gaan we lekker aan de slag in de studio. Hieronder kun je lezen wat het aanbod is. Zoek je iets op maat, bijvoorbeeld met een groepje vrienden of collega's, of wil je liever een workshop bij jouw thuis of bedrijf, neem dan even contact op voor de mogelijkheden.Beginnersworkshop shibori verven met natuurlijke indigo

Tijdens deze workshop leer je de beginselen van de Japanse techniek shibori.   

Shibori is een zogenaamde weerstandstechniek en doormiddel van vouwen en afbinden kun je een prachtige print ontwikkelen. Daarna gaan we de ontwerpen verven in een natuurlijk indigobad. Er liggen diverse proeflapjes klaar om met de technieken te oefenen, daarna gaan we een mooie sjaal maken. De licht katoenen sjaal heb ik speciaal voor deze workshop laten maken. De sjaals meten 50x 180 cm. Meer techniek of liever vanuit je gevoel? Het is allemaal mogelijk.

De workshop shibori verven met natuurlijke indigo wordt in Kattendijke, Zeeland gegeven en kost 37,50 euro pp all in.

Ook is het mogelijk om deze workshop op locatie te geven.              Vraag naar de mogelijkheden.

De beginnersworkshop is gepland op zaterdag 16 Mei, zaterdag 13 juni en zaterdag 25 juli 2020   om 13.00 uur.

Workshop Drijfhout verwerken.

Op het strand is prachtig drijfhout te vinden. Zelf jut ik graag naar deze schatten.                                                                                                    Ook is het erg leuk om er een mooi kunstwerk van te maken. Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met drijfhout wat ik in de loop van de jaren gevonden heb. Met draad, accuboor en touw gaan we iets prachtigs maken. Ook kunnen we met verf stukjes tekst toevoegen. Om het extra persoonlijk te maken kun je ook zelf iets meenemen wat je gejut hebt.

Deze workshop wordt 19 januari 2019 gegeven in Kattendijke. 30 euro pp all in. .


Shibori vervolg

Tijdens de vervolg workshop shibori gaan we met het thema "bring your own" aan de slag.

Neem je eigen t-shirt, blousje of rokje mee naar de workshop. Met de shibori techniek gaan we je kledingstuk helemaal restylen. We verven het daarna met natuurlijke indigo. Ik zal je begeleiden naar je eigen, prachtige resultaat.

Leuk en duurzaam!

Het is noodzakeijk dat je iets meeneemt wat voor 100% uit natuurlijke materialen bestaat. Geen toevoeging van polyester en/of acryl!

Heb je de beginnersworkshop shibori gevolgd? Of ben je handig met handwerken, dan is deze workshop zeker een aanrader.

De workshop kost 29,50 en wordt in Kattendijke, Zeeland gegeven. Voor grotere kledingstukken wordt een indigo toeslag gerekend van 5 euro.  Bring your own is gepland op 18 mei 2019
Sibori met kinderen

Na een korte uitleg wat shibori is zal ik samen met de kinderen een t-shirt gaan ontwerpen en verven. Jonge kinderen kunnen de wat meer eenvoudige shibori technieken doen maar ook de wat oudere kinderen kunnen goed uit de voeten met het vouwen en afbinden van het shirt.

Na het vouwen en afbinden gaan we het shirtje verven met        natuurlijke indigo. Natuurlijke indigo is een plantaardige verfstof  die veilig is voor mens en natuur. Je geverfde shirt kun je thuis gewoon in de machine wassen op 40 graden.

Het resultaat is een eigen ontworpen en geverfd t-shirt wat je       eindeloos kunt dragen.

De kosten zijn 17.50 euro per kind.  Incl alle materialen, iets lekkers en drinken.


Ook geef ik kinderfeestjes. Zie het speciale tapblad op deze pagina /workshops/kinderfeestje